суббота, 9 февраля 2013 г.

про затвердження правил надання кредитів

Вищу аристократю ґвропи "завойовують" прост цирков артисти з Украни (В¶ДЕО)

Новини Украни та свту

Вода вже вдкачана у 3-х районах Закарпаття (+В¶ДЕО)

     Код     

Прокоментуй новину

Сподобалась новина? Пдтримай KarpatNews натиснувши "Подобаться"!

¶ршавська РДА31 счня 2012, 8:33Karpatnews.in.ua Ус Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та Украни

   Кожен сльський голова може безпосередньо спвпрацювати з Закарпатським обласним Фондом нвестування об’ктв соцально сфери та промисловост. Для цього на сес сльсько або мсько рад слд прийняти ршення  пдписати Угоду на спвпрацю, що дасть можливсть додатково надавати пльгов кредити мешканцям свого населеного пункту.

   Злсн боржники  у Блквськй, ¶мстичвськй, Кам’янськй (с. Богаревиця), Довжанськй, Чорнопотцькй сльських радах. Кредит ма надаватись тим громадянам, як того потребують,  як мають можливсть самостйно сплачувати вдсотки та погашати кредит згдно встановлених графкв. Заборговансть по поверненню кредитних коштв у великих розмрах не да можливост одержати кредит ншим громадянам.

    Програма “Власний дм” нада велику фнансову допомогу мешканцям сльських населених пунктв району. Однак деяк сльськ голови дають клопотання на отримання пльгового кредиту, не аналзуючи фнансовий стан кредитонаймача. Тож бува, що громадяни, отримавши кредит, не сплачують вдсотки, не погашають його.

За допомогою пльгового кредитування введено в експлуатацю 28 будинкв загальною площею 4632, 8 тис. кв. м., створено 181 нове робоче мсце на сел.

   Ось деяк цифри щодо отримання кредиту жителями ¶ршавського району по Програм “Власний дм”, яка дяла у 2006-2011 роках. Починаючи з 2006 року, з забудовниками району укладено 225 кредитних угод, профнансовано в обсягах 2 млн. 667.9 тис. грн., в тому числ за рахунок районного бюджету – 776,3 тис, за кошти фонду – 1 млн. 891.6 тис. грн. Надано пльгов кредити 225 мешканцям села на 2 млн. 667.9 тис. грн. в т.ч. на добудову-реконструкцю житлового будинку – 27 смям, на купвлю житла – однй см’ та на облаштування нженерних мереж – 197 см’ям.

   ¶ третй – для пдтримки сльгоспвиробникв будуть надаватись кредити на закупвлю насння та добрив, що, в свою чергу, в деякй мр допоможе нашим фермерам.

   Другий – добудова-реконструкц житлового будинку до 100 тис. грн. пд 3 вдсотки рчних плюс графк погашення термном до 20 рокв. По цих двох напрямках  одна й основна вимога: кредитоотримувач повинен жити  працювати на сел.

  Перший – облаштування нженерних мереж (газифкаця, електрифкаця, водогн, каналзаця) , в сум до 30 тис. грн. пд 3 вдсотки рчних плюс графк погашення термном на 5 рокв. Якщо кредит на 5 тис. грн. термном на один рк, 10 тис – на два роки, 15 тис – на три роки, то ц суми можуть    при бажанн отримувати й пенсонери, як проживають  прописан в сльськй мсцевост.

 Дють три напрямки надання кредиту.

Вдповдно до Закону Украни Про проритетнсть соцального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарств та на виконання Постанов Кабнету Мнстрв Украни Про заходи щодо пдтримки ндивдуального житлового будвництва на сел та Про затвердження Правил надання довгострокових кредитв ндивдуальним забудовникам житла на сел ,для виконання розпорядження голови Закарпатсько ОДА Про цльову обласну Програму Власний дм на 2012-2015 роки в ¶ршавськй РДА створена робоча комся з питань пдтримки ндивдуального житлового будвництва на сел за програмою Власний дм .

31 счня "Власний дм" на ¶ршавщин: Починаючи з 2006 року, з забудовниками укладено 225 кредитних угод

Рубрика: Суспльство

Новини Закарпаття - "Власний дм" на ¶ршавщин: Починаючи з 2006 року, з забудовниками укладено 225 кредитних угод

Комментариев нет:

Отправить комментарий